Amandelspijs vind ik zo ontzettend lekker en het doet mij heel erg denken aan de tijd van Sinterklaas. Zoals natuurlijk gevulde speculaas. Maar amandelspijs kan natuurlijk voor nog veel meer lekkere dingen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld in een slof. Daarom deel ik hier het recept

INGREDIËNTEN:

  • 75 gram blanke amandelen/amandelmeel
  • 75 gram suiker
  • Rasp van een halve citroen
  • 1/2 ei

BENODIGDHEDEN:

BEREIDING:

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal deze fijn. Wanneer je gebruikt maakt van amandelmeel kan je deze stap overslaan.

Meng de gemalen amandelen met de suiker en de citroenrasp. Voeg als laatst het ei toe en mix alles door elkaar totdat het een geheel is.

Verpak de amandelspijs daarna in vershoudfolie en bewaar tot gebruik in de koelkast.

Je amandelspijs is klaar. Maak er iets lekkers van zoals bijvoorbeeld deze heerlijke Mini-Slofjes met aardbei.

Lekker Smikkelen

Liefs Niske